Skočimiš

Znanstvena klasifikacija Jerboa

Kraljevstvo
Animalia
Red
Chordata
Razred
Sisari
Narudžba
Rodentia
Obitelj
Dipodidae

Status zaštite Jerboe:

Najmanja briga

Mjesto Jerboa:

Afrika
Azija

Činjenice o Jerboi

Stanište
Pustinje i stepe
Predatori
Sove, lisice, mačke i zmije
Dijeta
Biljke, korijenje i mali insekti
Životni stil
  • Sumrak
  • zemaljski
Mjesto
Azije i sjeverne Afrike
Slogan
Sitni glodavac s skokom nalik klokanu!
Skupina
Sisavac

Fizičke karakteristike jerboe

Težina
0,8 do 1,3 unci

Rep jerboe obično je duži od glave i tijela zajedno.



Jerboa je mali glodavac koji skače i živi u pustinjama sjeverne Afrike i Azije. Nevjerojatno su slatke i imaju vrlo duge uši, repove i stražnja stopala koja im daju gotovo crtani izgled. Također imaju posebno prilagođene noge koje im omogućuju kretanje skačući poput klokana.



Zanimljivi Članci