Crveni vuk

Znanstvena klasifikacija Crveni vuk

Kraljevstvo
Animalia
Red
Chordata
Razred
Sisari
Narudžba
Mesožder
Obitelj
Canidae
Rod
Canis
Znanstveno ime
Canis Lupus Rufus

Status zaštite crvenog vuka:

Kritično ugroženo

Red Wolf Mjesto:

Sjeverna Amerika

Činjenice o crvenom vuku

Glavni plijen
Jeleni, glodavci, rakuni
Prepoznatljiva značajka
Crvenkasto krzno i ​​tanke bijele noge
Stanište
Obalna prerija i močvara
Predatori
Vukovi, Kojoti, Ljudi
Dijeta
Mesojed
Prosječna veličina legla
5
Životni stil
  • Paket
Omiljena hrana
Jelen
Tip
Sisavac
Slogan
U prirodi samo 100!

Crveni vuk Fizičke karakteristike

Boja
  • Smeđa
  • Siva
  • Neto
  • Crno
  • Bijela
Tip kože
Krzno
Najveća brzina
46 mph
Životni vijek
10 - 12 godina
Težina
18 kg - 41 kg (40 lbs - 90 lbs)
Duljina
95cm - 120cm (37in - 47in)

Crveni vuk je vrsta vuka srednje veličine koja se nalazi u obalnim močvarama južnih dijelova istočne Sjeverne Amerike. Do 1970-ih se smatralo da je čisti crveni vuk izumro u divljini, no od tada je u Sjevernu Karolinu ponovno vraćena populacija za koju se tvrdi da sada broji do 100 jedinki crvenog vuka.



Crveni vuk lutao je jugoistokom SAD-a od Teksasa do Floride do New Yorka. Povijesno stanište crvenog vuka uključivalo je područja šume, močvare i obalnih prerija gdje bi bio jedan od glavnih grabežljivaca. Međutim, danas je svjetska populacija crvenog vuka ograničena na zaštićeno područje u Sjevernoj Karolini.



Crveni vuk je uglavnom manje veličine od sivog vuka, koji se nalazi u sjevernijim dijelovima Sjeverne Amerike. Crveni vukovi su dobili ime zbog krzna boje cimeta, smeđecrvenog s tamnim mrljama na leđima. Crveni vukovi također imaju široke nosove i velike uši u obliku veličine glave.

Na sličan način kao i drugi očnjaci, ali i druge vrste vukova, crveni vuk je vrlo društvena životinja koja živi u čoporu s nizom drugih jedinki crvenog vuka. Crveni vučji čopor obično sadrži dominantne mužjake i ženke i njihovo potomstvo i sadrži između 2 i 10 članova. Crveni vuk je također izrazito teritorijalna životinja, a čopor crvenog vuka čuva svoj domet od prodora drugih čopora crvenih vukova na tom području.



Iako je poznato da crveni vukovi love zajedno kao skupina kako bi ulovili veću životinju poput jelena, crveni vukovi jedu prvenstveno manje životinje koje žive u zemlji, poput zečeva i glodavaca. Crveni vukovi jedu i ptice, rakune i druge male životinje. Kad pokušava loviti veću životinju, čopor crvenog vuka zajedno zbunjuje i lovi njihov plijen.

U svom povijesnom krugu, crveni vukovi su se smatrali jednim od najdominantnijih grabežljivaca u njihovoj okolini, a samo su im prijetili veći očnjaci poput sivih vukova ili povremenog kojota. Ljudski lovci izbrisali su populaciju crvenog vuka u velikim dijelovima svog prirodnog područja, a napokon se smatralo da će populacija izumrijeti prvenstveno zbog gubitka staništa.

Crveni vukovi obično se mogu razmnožavati kad napune dvije godine i započinju parenje u toplijim proljetnim mjesecima veljače i ožujka. Ženka crvenog vuka rađa leglo do 10 mladunaca nakon razdoblja trudnoće koje traje oko 60 dana. Mladunci se rađaju slijepi, a ostatak čopora doji ih dok ne budu u mogućnosti loviti se sami ili ostanu s roditeljima ili odu da započnu svoj čopor.



Danas crveni vuk više nije izumro u divljini od ponovnog uvođenja u Sjevernu Karolinu 1987. godine, a tamo se sada smatra da ima nešto više od 100 jedinki crvenog vuka. Ipak, crveni vuk i dalje se smatra kritično ugroženom životinjom i smatra se desetom najugroženijom životinjskom vrstom na svijetu.

Pogledajte sve 21 životinje koje počinju s R

Izvori
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011.) Životinja, konačni vizualni vodič kroz svjetske divlje životinje
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Svjetska enciklopedija životinja
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas ugroženih vrsta
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Ilustrirana enciklopedija životinja
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Enciklopedija životinja
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Enciklopedija sisavaca

Zanimljivi Članci